Stradbroke Island

Hallois bloggen!

Plutselig var skolen mer enn godt nok i gang, og vi er allerede i uke 6, som betyr at i slutten denne uka som kommer har vi mid-semester break (påskeferie). Skolen er som jeg tenkte veldig grei og har hatt en del innleveringer allerede. Mamma har mast helt sjukt mye om at jeg må blogge, men det er rett og slett ikke så veldig mye å blogge om. Men fra nå av blir det andre boller! Forrige helg dro vi til Stradbroke Island og neste helg drar vi til Darwin.

I helga dro vi sammen med Quest (internasjonal studentforening) til Stradbroke Island, eller Straddie, som vi sier på godt Australsk. Der var planen å sjekke ut de ulike strendene, chille og feste. Straddie ligger ca en og en halv time unna Brisbane. Vi møtte opp på skolen før vi hoppa inn i to busser som tok oss til fergekaia. Det viste seg at bussene skulle være med oss hele helga og at sjåførene var turguider. Noe som førte til at det føltes ut som om vi var tilbake på roadtrip, og spesielt Fraiser Island (det hjalp jo også at vi fant ut at Straddie også er en sandøy, bra man bruker å forberede seg til tur, hehe) Første dag dro vi til Point Lookout, hvor det var lagt platting for å gå på. Siden dette var dagen etter at eks-syklonen Debbie traff Brisbane, var det fremdeles ganske mye vind. Det førte til at strendene ble stengt pga for store bølger, sånn som her. Vanligvis skal visst vannet være helt turkist.


Julia, meg, Marie og Marie (fra Danmark)

Viktig å tenke på sikkerhet!!! Photos: Jordan Condon
Mye vind førte også til at når alle skulle gå ut på kanten av klippene for å ta en #australia-bilde til instagram, noe som igjen førte til at jeg ble redd for at de skulle falle ned. Så jeg hang egentlig mest med bussjåførene aka turguidene. Det var lurt, fordi mens resten stod og tok hodeløse bilder, gikk en liten gjeng av oss videre, OG DA FIKK VI SE KENGURU!!!!

Såå søøt. Veldig glad for at jeg var en av de første som gikk, for vi kom skikkelig nærme! Når resten av gruppa på nærmere 80 stk gikk forbi ble de skremt og dro av sted.

Dette er ufokusert, noe som gjør meg sååå trist, fordi det er jo en baby-kenguru!!!! Resten av familien hans bare chilla. 

Etter lunsj dro vi til Brown Lake, som var, akkurat som det høres ut, en brun innsjø. Været var ikke helt på topp denne dagen, og det ble rett og slett litt kaldt å bade her. Jeg gjorde det jo selvfølgelig, jeg er jo tross alt fra nord, men akkurat dette var ikke den sykeste Australiaopplevelsen jeg har hatt. Ihvertfalll hvis man tenker at på Fraiser var vi ved Lake McKenzie, som er helt krystallklart. Men Brown Lake er visst hellig for de som bor der, og det er jo kult.Med været, temperaturen på vannet og omgivelsene, minnet dette meg egentlig mest om min lokale innsjø, nemlig Skolvattnet. Det er ganske hellig for oss også egentlig.

Dagen ble avsluttet med middag på den lokale country klubben, som også minte ganske så mye om ungdomshuset hjemme. Der fikk vi servert fish and chips før vi dro på stranda og hadde en rolig beachparty.

MEN NESTE DAG!!! DA VAR DET DIGG OG SOL IGJEN. 

På denne stranda var det ikke lov å bade fordi det var masse haier der, men som dere ser var ikke folk redde for å gå ut i vannet! Det var fordi på den samme stranda var det også muligheter for å se delfiner. Pga syklonen var de også litt i ubalanse, og jeg fikk ikke sett dem fordi en liten gjeng av oss dro til den lokale Beach Cluben for å dra på konsert. Nok en gang ble vi møtt av et veldig lokalt lokale, hvor det ble feiret en 50-årsdag samtidig som en hel gjeng med internasjonale studenter kom for å høre på en annen internasjonal student jamme litt på gitaren sin og drikke kald øl. Dagen ble avsluttet med piratfest på stranda, hvor jeg fant en pose med goon (den billigste dunken med vin) og gjorde den om til min goon-papegøye. Her smiler jeg fornøyd sammen med den triveligste tyskern jeg kjenner, nemlig Constantin!


Photo: Jordan Condon

Nå er det bare å glede seg til påskeferie og nye opplevelser i Australia!!

09.04.2017 kl.15:20

University of Queensland

God kveld fra Brisbane!! I går tok vi oss en tur til universitetet, og her kommer bildebonanza.

Univeristetet har flere ulike campuser, men jeg skal gå på St. Lucia, som er det største og som ligger nærmest byen. Fra meg tar det ca. 20 minutter å komme meg fra dør til dør. Det letteste er å gå i ca 10 min til South Bank, en stasjon hvor det både går tog og buss til skolen.Førsteinntrykket av campus var "er dette en park eller er det et universitet?!". Det er kjempemye grøntområde, med flere innsjøer og det som minner mest om turstier. Men man må bare gå igjennom det for å komme til "sentrum".Men dette er altså hele campus, og jeg skal for det meste ha undervisning i det gulgrønne-området. Det er også der de fleste bildene under er ifra.Bygningene er veldig fine, og akkurat i dette området får man en skikkelig følelse av å gå på Galtvort.

Det finnes også mange andre bygninger av en mer moderne type. Vi kikka så vidt innom noen av undervisningsrommene og de virka veldig greie. I tillegg ser det ut som om de fleste bygg har air condition, noe som er gull verdt i varmen.

Resten av campus virker nesten som en egen by, hvor man kan finne alt fra frisør til kino! Så langt virker alt veldig greit, men det skal bli litt av en utfordring å lære seg hvor de ulike bygningene er. Forresten så maser jeg jo endel om at jeg gleder meg til å begynne på skolen, men det ser ikke ut til at det blir noe ordentlig undervisning før 1.mars! Hehe, da har jeg hatt vinterferie i nesten 3 måneder.... Får håpe det vil føre til at motivasjonen er på topp når det først braker løs.

15.02.2017 kl.14:57

Oppdatering fra Brisbane

For tiden har det vært en hetebølge over Queensland, den staten hvor Brisbane ligger, og spesielt i dag har det vært ekstremt varmt. Siden jeg var så smart i går og drakk mer øl enn vann, har dagen min bestått av å ligge strak i senga foran vifta og prøve å takle varmen. Først nå når det ble mørkt orka jeg å gå til butikken for å kjøpe meg cola... Hehe. Sorry familie, dette er nok ikke det dere vil lese om. 

Men ja! Siden sist har vi funnet oss et sted å bo, og når jeg skriver oss, er det Julia, Marie og meg det er snakk om. Vi kom jo tilbake fra Cairns forrige søndag, og da dro vi rett til det samme hostellet vi bodde på når vi var her sist. Planen var å bo der fram til vi fant et eget sted, og allerede på onsdag flyttet vi inn hit. Veldig deilig å endelig komme til et sted man skal være for en lengre periode, og ikke minst å kunne vaske klær og pakke ut av kofferten. Stedet vi bor på ligger veldig sentralt, og det er bare 10 minutter å gå til bystranda, som ser sånn her ut. 

Men det er begrensa hvor morsomt det er å ligge på stranda hver dag, så det skal bli veldig greit å begynne på skolen neste uke. Ja videre om der vi bor, vi bor her sammen med to andre, en gutt som heter Bledi og en jente som heter Emily, de er begge fra England, så det er totalt fem soverom i huset. Jepp, det stemmer, vi har et eget hus!! Det er ganske kult faktisk, men det er jo et gammelt hus, så standarden er ikke så veldig bra. Det gikk også et par dager før vi hadde alt vi trengte, sånn som kjøleskap, vaskemaskin og internet, men det har ordna seg nå. Jeg har ingen bilder av huset, men får heller ta det i et eget innlegg senere, men jeg tok bilde av vårt første ordentlige måltid i det nye hjemmet.

Bledi ble sikkelig imponert over maten og sa "shit, dette føles jo som om vi er en ekte familie", noe som jeg tenker lover godt for de 5 månedene vi skal ha sammen her. 

Ellers skjer det ikke så mye, vi har utforska byen litt den første uka, men også tatt det veldig med ro. I morgen starter den siste ferieuka, og da må vi nok ta oss en tur til universitetet og se hvordan det ser ut der. Bledi går også der, og har gjort det i ett semester allerede, og han sier det er kjempefint. Jeg skal ta med kameraet og ta bilder!! 

Så for å oppsummere, jeg har det fremdeles kjempebra her på andre sien av jorda, bortsett fra den selvpåførte hodepinen, men det får jeg bare tåle. Kos dere hjemme med vintersport og kulde, det hadde faktisk ikke vært så ille akkurat nå.
 

12.02.2017 kl.12:19

Mission Beach Skydive

Jeg hadde egentlig sagt tidligere når de andre snakka om å hoppe i fallskjerm at "nei, det skjer ikke", men nå sitter jeg her og har faktisk gjort det. 
Det som skjedde var at da vi ankom Mission Beach var det en plakat for fallskjermhopping som inkluderte overnatting, mat og t-skjorte. Som de gjerrige backpackerne vi er, virket tilbudet litt for godt til å være sant (i tillegg til mye billigere enn det vi hadde sett andre steder), noe som gjorde at vi ikke var helt overbevist med en gang. Vi spurte resepsjonisten om det var muligheter for å hoppe i fallskjerm i Cairns (hvor vi skulle dra neste dag), men fikk bare svaret "Dere er i Mission Beach, det er ingen andre steder som er bedre enn å hoppe her". Så var det gjort, selv for hun som sa det aldri kom til å skje. 

Etter litt venting og usikkerhet rundt været, var det endelig tid for å møte de vi skulle hoppe med. Siden jeg var sikker på at jeg aldri kom til å gjøre det (og heller aldri igjen) betalte jeg selvfølgelig ekstra for å få det hele dokumentert gjennom film og bilder. Filmen er kanskje det kleineste jeg har sett, og er reservert for de som er mest interessert (mamma). Forresten en morsom ting om mamma, jeg sa ikke ifra om at jeg skulle hoppe før jeg hadde gjort det, i frykt for at hun skulle bekymre seg til døde og være ekstra redd for meg. Så når jeg sendte henne melding og sa at jeg hadde gjort det, var jeg sikker på at hun skulle ringe meg med en gang og frike ut. Men nokså antiklimatisk fikk jeg bare til svar "Hvor er bildene?". Mamma, du er kanskje tøffere enn jeg tror (og her er bildene!!!). 

Her følte jeg meg kul og tøff som skulle hoppe i fallskjerm 

Men så innså jeg at jeg faktisk skulle hoppe i fallskjerm og ble livredd (Som dere ser er ikke Julia så høy i hatten heller)

Her var vi kanskje halvveis oppe i lufta....

Første kvinne ut av flyet var Marie

Shawn så forskrekket på at vi alle hoppa ut av flyet

Så var det min tur

Grunnen til at jeg ikke legger ut videoen er fordi jeg så sånn her ut mesteparten av tiden, ikke så veldig sjarmerende. 

Men her ser jeg bedre ut, og beskriver vel heller bedre hvordan jeg hadde det i fritt fall.

Etter fallskjermen var utløst gjorde jeg ikke noe annet enn å le. For det var virkelig helt fantastisk og SYKT gøy.

Gjengen samla på stranda hvor vi landa (ja, forresten greia med å hoppe i fallskjerm på Mission Beach er at man lander på stranda hver gang). Vi var også de siste som hoppa for dagen, noe som betydde at det bare var oss i flyet. Fantastisk, fantastisk, fantastisk! Det er ikke siste gang jeg hopper i fallskjerm for å si det sånn.

Nå er vi i Cairns, og har vært her i nesten 4 dager. Vi bor på et hostell hvor man har følelsen av å være på jentetur i Ayia Napa, men det er en annen historie. I morra skilles gjengen og vi (Julia, Marie og Jeg) drar til Brisbane. Kjenner det skal bli godt å slå seg litt mer til ro, men først må vi finne et sted å bo! Hoho

 

04.02.2017 kl.09:14

Selfies, sol og sommer

I dag har jeg vært i Australia i 10 dager, og det tok faktisk så mange dager før jeg klarte å virkelig bli solbrent, men skylder på at den kommer fra båtturen i dag. Og ja mamma, her kommer det noen bilder fra dagen i dag :) I denne båten skulle vi altså bevege oss ut på bøljan blå, og som dere kanskje vet, liker jo jeg å styre skuta (fikk ikke gjøre det nå)... Men det var kjempegøy!! 

Okei, så det er flere som har sendt forespørsel (okei det er ikke flere, men min venninne Renate), om at jeg må være flinkere til å legge ut bilde av meg selv. Så jeg tenkte å prøve ut det i dag. Her er vi på snorkling, noe som du kan se på merkene jeg har i kinnene. 

Jeg ble ikke spesielt fornøyd med det første bildet, så jeg prøvde å ta et til.

Men, nei altså. Jeg må visst øve meg på å ta bilder av meg selv (ja særlig), for dette bildet er vel egentlig mer flatterende for han i bakgrunnen.
Forresten så glemte vi å ta bilder når vi snorkla, vi måtte ha på oss drakter som ligna både på en baby-body og en romdrakt samtidig, dette er fordi det er farlig-manet-sesong i Australia nå, og jeg kjenner at jeg ikke gidder å bli stukket av en og dø allerede nå.Uansett, her er en av to steder vi snorkla. Revet vi så var sånn ok, så en del kule fisker og noen skilpadder, tror (og håper) det blir bedre når vi skal snorkle i Carins.Hovedattraksjonen i dag var uansett å dra til denne utrolig, fantastiske stranda som heter Whitehaven Beach, som ligger på Whitsundays. BARE SE PÅ DISSE BILDENE HVOR FINT DET VAR

Enda ett forsøk på å få et bilde av meg selv, men det funker liksom ikke. Tror forresten jeg måtte på do her, men ville ikke gå ut i vannet :-/
<3 GJENGEN <3 Julia, Marie, Sophie og ShawnSom på alle andre turist-greier vi har vært på, inneholder også slike ting en liten tur. Så vi gikk til et utkikkspunkt hvor vi kunne se de store sanddynene som ligger  rundt stranda. Det sies at Whitehaven Beach aldri ser lik ut to dager på rad, på grunn av strømmen som tar med seg den ekstremt fine sanden.


Runder av innlegget med et bilde av bestegirlsa, som jobba hardt og ivrig for en fin brunfarge, men som i stedet endte opp med å gå rett i norwegian-girls-in-australia-fella og bli megasolbrent.

Tjohei takk for meg. 

29.01.2017 kl.13:51

AUSTRALIA 2017

Kjære venner, familie, bekjente, ukjente, fiender og ikke minst bestemødre!! 

HEI! Her er jeg, på bloggen min, som dere kanskje ikke visste eksisterte, men det gjør den (og det har den gjort en god stund). Jeg er som dere kanskje vet, eller kanskje ikke, i Australia. Her skal jeg være i et halvt år og studere ved University of Queensland. Men det er fremdeles rundt en måned til skolen starter, så den første uka down under har jeg vært på roadtrip sammen med to andre norske jenter, Julia og Marie, i tillegg til Shawn fra USA og Sophie fra Canada. Sammen har vi leid en bil og skal kjøre fra Brisbane til Cairns. Til nå har vi vært på Fraiser Island som er en helt fantastisk vakker øy. Jeg lar bildene tale for seg selv.
 

På Fraiser var vi med på en guidet tur med "Cool Dingo", hvor vi kjørte rundt på øya med en knæsj rosa buss med firhjulsstrekk (Veldig nødvendig siden hele øya består av sand). Sammen med en hyggelig guide med navn Hayden fikk vi sett og gjort utrolig mye på bare to dager. 


 

På dag 1 dro vi til Lake McKenzie, en innsjø hvor stranda var helt kritthvit og vannet var utrolig klart. 
 


 

Dette er Julia (ikke meg, men vi er begge like bleik/solbrent)
 


 

Vi dro også på tur gjennom regnskogen som finnes på øya.
 
 

Vi avsluttet dag 1 med dette.... Hehe
 

 

Dag 2 bestemte vi (jeg) oss (meg) for å være litt gal, og hoppe i et småfly som både landet og letta fra en strand kalt 75-mile beach. Sjukt gøy!! Og veldig kjekk pilot da ;-) 
 
 

Dag 2 bestod også av å bade i Champagne Pools, i tillegg til en liten gåtur med denne utsikta. 
 

 

Avslutta oppholdet på Fraiser Island med å se på solnedgangen før vi tok ferga tilbake til Hervey Bay. Etter en natt på hostel der, er vi nå i en Airbnb-leilighet i Rockhampton. Planen videre er å dra innom Whitsundays, hvor vi skal snorkle og se på The Great Barrier Reef før vi drar videre mot Cairns. Satser på å være der rundt månedsskifte, så det er fremdeles mye å både se og oppleve, og jeg har det så bra!! 

 

Kos og klem fra meg. 
 

26.01.2017 kl.14:12
Les mer i arkivet » April 2017 » Februar 2017 » Januar 2017 » Januar 2016 » November 2015


© xbob

bloggen er skrevet av © xbob og skal ikke kopieres uten lov eller å oppgi kilde. alt på denne bloggen er av meg hvis ingenting annet er oppgitt. aka ikke lat som det kule jeg gjør er ditt, din dritt (skrevet av Ingeborg i 2009ish)
hits