University of Queensland

God kveld fra Brisbane!! I går tok vi oss en tur til universitetet, og her kommer bildebonanza.

Univeristetet har flere ulike campuser, men jeg skal gå på St. Lucia, som er det største og som ligger nærmest byen. Fra meg tar det ca. 20 minutter å komme meg fra dør til dør. Det letteste er å gå i ca 10 min til South Bank, en stasjon hvor det både går tog og buss til skolen.Førsteinntrykket av campus var "er dette en park eller er det et universitet?!". Det er kjempemye grøntområde, med flere innsjøer og det som minner mest om turstier. Men man må bare gå igjennom det for å komme til "sentrum".Men dette er altså hele campus, og jeg skal for det meste ha undervisning i det gulgrønne-området. Det er også der de fleste bildene under er ifra.Bygningene er veldig fine, og akkurat i dette området får man en skikkelig følelse av å gå på Galtvort.

Det finnes også mange andre bygninger av en mer moderne type. Vi kikka så vidt innom noen av undervisningsrommene og de virka veldig greie. I tillegg ser det ut som om de fleste bygg har air condition, noe som er gull verdt i varmen.

Resten av campus virker nesten som en egen by, hvor man kan finne alt fra frisør til kino! Så langt virker alt veldig greit, men det skal bli litt av en utfordring å lære seg hvor de ulike bygningene er. Forresten så maser jeg jo endel om at jeg gleder meg til å begynne på skolen, men det ser ikke ut til at det blir noe ordentlig undervisning før 1.mars! Hehe, da har jeg hatt vinterferie i nesten 3 måneder.... Får håpe det vil føre til at motivasjonen er på topp når det først braker løs.

15.02.2017 kl.14:57

Oppdatering fra Brisbane

For tiden har det vært en hetebølge over Queensland, den staten hvor Brisbane ligger, og spesielt i dag har det vært ekstremt varmt. Siden jeg var så smart i går og drakk mer øl enn vann, har dagen min bestått av å ligge strak i senga foran vifta og prøve å takle varmen. Først nå når det ble mørkt orka jeg å gå til butikken for å kjøpe meg cola... Hehe. Sorry familie, dette er nok ikke det dere vil lese om. 

Men ja! Siden sist har vi funnet oss et sted å bo, og når jeg skriver oss, er det Julia, Marie og meg det er snakk om. Vi kom jo tilbake fra Cairns forrige søndag, og da dro vi rett til det samme hostellet vi bodde på når vi var her sist. Planen var å bo der fram til vi fant et eget sted, og allerede på onsdag flyttet vi inn hit. Veldig deilig å endelig komme til et sted man skal være for en lengre periode, og ikke minst å kunne vaske klær og pakke ut av kofferten. Stedet vi bor på ligger veldig sentralt, og det er bare 10 minutter å gå til bystranda, som ser sånn her ut. 

Men det er begrensa hvor morsomt det er å ligge på stranda hver dag, så det skal bli veldig greit å begynne på skolen neste uke. Ja videre om der vi bor, vi bor her sammen med to andre, en gutt som heter Bledi og en jente som heter Emily, de er begge fra England, så det er totalt fem soverom i huset. Jepp, det stemmer, vi har et eget hus!! Det er ganske kult faktisk, men det er jo et gammelt hus, så standarden er ikke så veldig bra. Det gikk også et par dager før vi hadde alt vi trengte, sånn som kjøleskap, vaskemaskin og internet, men det har ordna seg nå. Jeg har ingen bilder av huset, men får heller ta det i et eget innlegg senere, men jeg tok bilde av vårt første ordentlige måltid i det nye hjemmet.

Bledi ble sikkelig imponert over maten og sa "shit, dette føles jo som om vi er en ekte familie", noe som jeg tenker lover godt for de 5 månedene vi skal ha sammen her. 

Ellers skjer det ikke så mye, vi har utforska byen litt den første uka, men også tatt det veldig med ro. I morgen starter den siste ferieuka, og da må vi nok ta oss en tur til universitetet og se hvordan det ser ut der. Bledi går også der, og har gjort det i ett semester allerede, og han sier det er kjempefint. Jeg skal ta med kameraet og ta bilder!! 

Så for å oppsummere, jeg har det fremdeles kjempebra her på andre sien av jorda, bortsett fra den selvpåførte hodepinen, men det får jeg bare tåle. Kos dere hjemme med vintersport og kulde, det hadde faktisk ikke vært så ille akkurat nå.
 

12.02.2017 kl.12:19

Mission Beach Skydive

Jeg hadde egentlig sagt tidligere når de andre snakka om å hoppe i fallskjerm at "nei, det skjer ikke", men nå sitter jeg her og har faktisk gjort det. 
Det som skjedde var at da vi ankom Mission Beach var det en plakat for fallskjermhopping som inkluderte overnatting, mat og t-skjorte. Som de gjerrige backpackerne vi er, virket tilbudet litt for godt til å være sant (i tillegg til mye billigere enn det vi hadde sett andre steder), noe som gjorde at vi ikke var helt overbevist med en gang. Vi spurte resepsjonisten om det var muligheter for å hoppe i fallskjerm i Cairns (hvor vi skulle dra neste dag), men fikk bare svaret "Dere er i Mission Beach, det er ingen andre steder som er bedre enn å hoppe her". Så var det gjort, selv for hun som sa det aldri kom til å skje. 

Etter litt venting og usikkerhet rundt været, var det endelig tid for å møte de vi skulle hoppe med. Siden jeg var sikker på at jeg aldri kom til å gjøre det (og heller aldri igjen) betalte jeg selvfølgelig ekstra for å få det hele dokumentert gjennom film og bilder. Filmen er kanskje det kleineste jeg har sett, og er reservert for de som er mest interessert (mamma). Forresten en morsom ting om mamma, jeg sa ikke ifra om at jeg skulle hoppe før jeg hadde gjort det, i frykt for at hun skulle bekymre seg til døde og være ekstra redd for meg. Så når jeg sendte henne melding og sa at jeg hadde gjort det, var jeg sikker på at hun skulle ringe meg med en gang og frike ut. Men nokså antiklimatisk fikk jeg bare til svar "Hvor er bildene?". Mamma, du er kanskje tøffere enn jeg tror (og her er bildene!!!). 

Her følte jeg meg kul og tøff som skulle hoppe i fallskjerm 

Men så innså jeg at jeg faktisk skulle hoppe i fallskjerm og ble livredd (Som dere ser er ikke Julia så høy i hatten heller)

Her var vi kanskje halvveis oppe i lufta....

Første kvinne ut av flyet var Marie

Shawn så forskrekket på at vi alle hoppa ut av flyet

Så var det min tur

Grunnen til at jeg ikke legger ut videoen er fordi jeg så sånn her ut mesteparten av tiden, ikke så veldig sjarmerende. 

Men her ser jeg bedre ut, og beskriver vel heller bedre hvordan jeg hadde det i fritt fall.

Etter fallskjermen var utløst gjorde jeg ikke noe annet enn å le. For det var virkelig helt fantastisk og SYKT gøy.

Gjengen samla på stranda hvor vi landa (ja, forresten greia med å hoppe i fallskjerm på Mission Beach er at man lander på stranda hver gang). Vi var også de siste som hoppa for dagen, noe som betydde at det bare var oss i flyet. Fantastisk, fantastisk, fantastisk! Det er ikke siste gang jeg hopper i fallskjerm for å si det sånn.

Nå er vi i Cairns, og har vært her i nesten 4 dager. Vi bor på et hostell hvor man har følelsen av å være på jentetur i Ayia Napa, men det er en annen historie. I morra skilles gjengen og vi (Julia, Marie og Jeg) drar til Brisbane. Kjenner det skal bli godt å slå seg litt mer til ro, men først må vi finne et sted å bo! Hoho

 

04.02.2017 kl.09:14
Les mer i arkivet » Februar 2017 » Januar 2017 » Januar 2016 » November 2015 » September 2015


© xbob

bloggen er skrevet av © xbob og skal ikke kopieres uten lov eller å oppgi kilde. alt på denne bloggen er av meg hvis ingenting annet er oppgitt. aka ikke lat som det kule jeg gjør er ditt, din dritt (skrevet av Ingeborg i 2009ish)
hits