Stradbroke Island

Hallois bloggen!

Plutselig var skolen mer enn godt nok i gang, og vi er allerede i uke 6, som betyr at i slutten denne uka som kommer har vi mid-semester break (påskeferie). Skolen er som jeg tenkte veldig grei og har hatt en del innleveringer allerede. Mamma har mast helt sjukt mye om at jeg må blogge, men det er rett og slett ikke så veldig mye å blogge om. Men fra nå av blir det andre boller! Forrige helg dro vi til Stradbroke Island og neste helg drar vi til Darwin.

I helga dro vi sammen med Quest (internasjonal studentforening) til Stradbroke Island, eller Straddie, som vi sier på godt Australsk. Der var planen å sjekke ut de ulike strendene, chille og feste. Straddie ligger ca en og en halv time unna Brisbane. Vi møtte opp på skolen før vi hoppa inn i to busser som tok oss til fergekaia. Det viste seg at bussene skulle være med oss hele helga og at sjåførene var turguider. Noe som førte til at det føltes ut som om vi var tilbake på roadtrip, og spesielt Fraiser Island (det hjalp jo også at vi fant ut at Straddie også er en sandøy, bra man bruker å forberede seg til tur, hehe) Første dag dro vi til Point Lookout, hvor det var lagt platting for å gå på. Siden dette var dagen etter at eks-syklonen Debbie traff Brisbane, var det fremdeles ganske mye vind. Det førte til at strendene ble stengt pga for store bølger, sånn som her. Vanligvis skal visst vannet være helt turkist.


Julia, meg, Marie og Marie (fra Danmark)

Viktig å tenke på sikkerhet!!! Photos: Jordan Condon
Mye vind førte også til at når alle skulle gå ut på kanten av klippene for å ta en #australia-bilde til instagram, noe som igjen førte til at jeg ble redd for at de skulle falle ned. Så jeg hang egentlig mest med bussjåførene aka turguidene. Det var lurt, fordi mens resten stod og tok hodeløse bilder, gikk en liten gjeng av oss videre, OG DA FIKK VI SE KENGURU!!!!

Såå søøt. Veldig glad for at jeg var en av de første som gikk, for vi kom skikkelig nærme! Når resten av gruppa på nærmere 80 stk gikk forbi ble de skremt og dro av sted.

Dette er ufokusert, noe som gjør meg sååå trist, fordi det er jo en baby-kenguru!!!! Resten av familien hans bare chilla. 

Etter lunsj dro vi til Brown Lake, som var, akkurat som det høres ut, en brun innsjø. Været var ikke helt på topp denne dagen, og det ble rett og slett litt kaldt å bade her. Jeg gjorde det jo selvfølgelig, jeg er jo tross alt fra nord, men akkurat dette var ikke den sykeste Australiaopplevelsen jeg har hatt. Ihvertfalll hvis man tenker at på Fraiser var vi ved Lake McKenzie, som er helt krystallklart. Men Brown Lake er visst hellig for de som bor der, og det er jo kult.Med været, temperaturen på vannet og omgivelsene, minnet dette meg egentlig mest om min lokale innsjø, nemlig Skolvattnet. Det er ganske hellig for oss også egentlig.

Dagen ble avsluttet med middag på den lokale country klubben, som også minte ganske så mye om ungdomshuset hjemme. Der fikk vi servert fish and chips før vi dro på stranda og hadde en rolig beachparty.

MEN NESTE DAG!!! DA VAR DET DIGG OG SOL IGJEN. 

På denne stranda var det ikke lov å bade fordi det var masse haier der, men som dere ser var ikke folk redde for å gå ut i vannet! Det var fordi på den samme stranda var det også muligheter for å se delfiner. Pga syklonen var de også litt i ubalanse, og jeg fikk ikke sett dem fordi en liten gjeng av oss dro til den lokale Beach Cluben for å dra på konsert. Nok en gang ble vi møtt av et veldig lokalt lokale, hvor det ble feiret en 50-årsdag samtidig som en hel gjeng med internasjonale studenter kom for å høre på en annen internasjonal student jamme litt på gitaren sin og drikke kald øl. Dagen ble avsluttet med piratfest på stranda, hvor jeg fant en pose med goon (den billigste dunken med vin) og gjorde den om til min goon-papegøye. Her smiler jeg fornøyd sammen med den triveligste tyskern jeg kjenner, nemlig Constantin!


Photo: Jordan Condon

Nå er det bare å glede seg til påskeferie og nye opplevelser i Australia!!

09.04.2017 kl.15:20
Les mer i arkivet » April 2017 » Februar 2017 » Januar 2017 » Januar 2016 » November 2015


© xbob

bloggen er skrevet av © xbob og skal ikke kopieres uten lov eller å oppgi kilde. alt på denne bloggen er av meg hvis ingenting annet er oppgitt. aka ikke lat som det kule jeg gjør er ditt, din dritt (skrevet av Ingeborg i 2009ish)
hits